Om oss

Idag så prioriteras hemmet på ett tydligare sätt än tidigare. Till viss del kan detta tillskrivas den pandemi som lamslagit världen. Att hemmet numera – för många – även fungerar som en arbetsplats har skapat nya behov. Men, faktum är att renoverings- och byggboomen även fanns innan Coronan. Vi väljer bort resor, nöjen och exempelvis bilar till förmån för vår bostad och trivseln där. Vilket är sunt, med tanke på hur bostadspriserna ser ut och givet det faktum att vi spenderar lejonparten av vår tid i just hemmet.

Alla kan dock inte bygga och många gör fel som blir både svåra och dyra att reparera. Här finns ett problem. Att överskatta sin egen förmåga är farligt inom byggfrågor och här vill vi göra skillnad. Vi som ligger bakom den här sidan är utbildade hantverkare – snickare, rörmokare, elektriker och golvläggare – som vill bidra med tips, råd och fakta om olika vanliga projekt som gemene man drömmer om. Målet är att den här sidan ska göra olika hemmaprojekt både roligare, billigare och enklare att genomföra.

Vi kommer även att titta närmare på svårighetsgrader och vid behov säga till när du själv bör avstå och istället ringa in professionell hjälp. Vid sådana tillfällen så är det naturligtvis viktigt att du får rätt hjälp – och vi ska ge tips om hur du ska agera för att undvika att bli lurad. Allt om bygg – ur alla perspektiv. Välkommen!