Kategorier
Målning

Fråga din målare – är det trendig eller tidlös färg som gäller på Östermalm?

En målare på Östermalm har koll på vilka färger som passar på väggarna i din våning. Är det rätt att följa trender eller bör du satsa på tidlösa nyanser?

Det är inte så lätt att hålla koll på vilken väggfärg som är absolut trendigast på Östermalm just nu. För faktiskt är det så, att det där med heminredning och design varierar kraftigt mellan stadsdelarna i Stockholm. På Östermalm är det en typ av färg och tapeter som gäller, på Södermalm en helt annan.

Till viss del beror detta på vilken typ av byggnader som finns på de respektive malmerna. Södermalms forna arbetarbostäder är ofta mindre till ytan än de exklusiva våningar som står att finna på Östermalm. Självklart behöver så olika typer av lägenheter angripas på olika sätt när man ska få till en modern heminredning.

Därför ska du be din målare om råd om nyanser och färger

När du anlitar en målare på Östermalm kan du räkna med att hen vet ungefär vad som gäller i kvarteret för tillfället. Be om lite inside information kring vilka nyanser av vitt och beige som åkt upp på väggarna i lägenheterna runt omkring på sistone, och fråga även vad målaren tror kommer vara trendigt i morgon.

Sannolikt kommer målaren råda dig till att inte bry dig för mycket om just trender när det kommer till att sätta färg på väggarna i en våning på Östermalm. Stadsdelen Östermalm är känd för sin mycket klassiska stil, och stil har som bekant ingenting med trender att göra. Stil är tidlöst.