Kategorier
Tak

Några punkter när ni ska anlita takläggare i Stockholm

Det är redan mycket att tänka på när ni gör en renovering eller bygger nytt. Här är vad ni ska tänka lite extra på när ni anlitar en takläggare i Stockholm.

Det är otroligt stressigt att bygga om. Det är inte kul att behöva klara sig på en mindre yta än man är van vid. Vid takläggning i Stockholm så är det i alla fall för det mesta inte så mycket som skiljer sig åt inomhus, men det kan lätt bli rörigt ändå om det drar ut på tiden.

Det är skönast att anlita en takläggare när det är dags för att renovera taket, och när ni bygger nytt. Med en takläggare med på bygget så kan ni vara säkra på att ert tak kommer att hålla i många år framöver, och att det blir stabilt och tätt. Att vara trygg med sitt tak sparar många sömnlösa nätter.

Takläggare vid renovering är smart

När man renoverar ett tak så är det inte bara att välja och vraka bland nya tak och sedan montera det. Nej, när ni ska göra om ett gammalt tak, oavsett om det är stort eller litet, så är det viktigt att kontrollera alla delar av taket. Det vill säga takstolarna och annat underlag.

Det får inte finnas mögel eller fuktskador, och ni behöver vara säkra på att takstolarna kommer att hålla för det nya taket. Vissa tak är tyngre än andra tak, såsom betongpannor och tegelpannor. Även om dessa är praktiska, så passar de inte på ett tak som har en svagare takstomme. Då kanske ni behöver välja ett plåttak istället.

Ett tips från en takläggare angående kondens och fukt

Ett tak utsätts för alla väder, och behöver därför tåla det mesta. Inte bara ska taket stå emot extrem hetta och bitande kyla, utan också fukt och torka. Dessa förhållanden är minst sagt inte de lättaste att hantera. När ni väljer att anlita en takläggare som är van att hantera stora och små tak så kan ni snabbt få bra kvalitet utan att priset behöver gå upp.

När ni anlitar en erfaren takläggare som har ett stort nätverk så kan de troligtvis köpa in stora mängder material, samt göra allt jobb själva utan externa entreprenörer. Bättre material är bättre på att hantera alla väder som det utsätts för. Till exempel så behöver till och med taket andas lite, så att inte fukten fastnar någonstans och orsakar mögel.

Så ofta behöver ni en takläggare

Olika tak har olika lång livstid. Det kan vara allt mellan 20 till 100 år. Att byta tak är en investering som ni inte kommer att ångra. Det kan dock vara en stor summa pengar att göra av med på en och samma gång, men då är det bra att räkna ut hur mycket det egentligen skulle kosta er per år.

Ni behöver också komma ihåg att värdet på ert hus ökar vid takbyte. För ett tak med kort hållbarhet så kan det vara dags att byta efter 20 år. För andra tak så är de helt perfekta i närmare 50 år. Och lertegelpannor kan hålla i upp till 100 år.