Kategorier
Golv

Skaffa en fin fiskbensparkett 

Du strävar säkert efter att ha en snygg inredning och ett vackert golv i ditt hem. När du väljer naturliga material är fiskbensparkett ett perfekt alternativ. 

Trägolv har alltid varit ett prioriterat val, både i villor och hyreslägenheter. Sedan blev plastmaterial och andra golvtyper vanligare och det gamla, gedigna hantverket kom i skymundan. Många fina brädgolv i furu täcktes av heltäckningsmattor. Nu är modet tillbaka till det ursprungliga och naturliga. 

Vill du ha ett hållbart golv, är trä både tidlöst och vackert. Du får torka det försiktigt och inte tömma skurspannen på det, men du får ett kvalitetsgolv att vara stolt över. Trä utlagt i stavar är mycket dekorativt. Fiskbensparkett lades in i vardagsrummet i nybyggda lägenheter runt 1960 som en självklar standard. 

Fiskbensparkett har fina egenskaper 

En fiskbensparkett är ett naturnära val och gör det hemtrevligt i vardagsrummet. Dessutom kan träet ha ljudabsorberande egenskaper och bidra till en bättre akustik inomhus. Det är ett fint hantverk, och det är bäst att anlita en professionell golvfirma som har vana vid att lägga in parkettgolv.

Du kan välja mellan flera olika mönster när det gäller parkettgolv, och golvläggaren kan ge dig råd och tips på vad som kan vara bäst hos dig. En fiskbensparkett är ett säkert kort, för det är ett traditionellt mönster som passar överallt. Det är elegant men ändå ganska vanligt hos vem som helst. Det är ett golv som kan slipas om, men slipdjupet är begränsat. 

Fiskbensparkett är estetiskt vacker

Trä i mönster är estetiskt tilltalande, och både unga och gamla tycker om materialet. Sedan kan du ge din fiskbensparkett ett modernt utseende genom att välja en matt lasyr i en grå eller vit nyans. Du kan leka med färger och ytskikt även om du väljer ett traditionellt golv. Därför passar det med parkettgolv även i nybyggda hus med speciell arkitektur. 

Förr i tiden lade man in trä i golv och trappor, och sedan avslutade man med att fernissa dem. Tanken var att skydda träet, få färre fläckar och göra golvet lättare att torka av. Det blev en lackerad yta, men tyvärr kunde den spricka om träet var mjukt. Dagens golvläggare kan erbjuda dig en mängd olika vax och lack som passar till just ditt träslag. Det är bra att lägga in fiskbensparkettgolv, för det har hög kvalitet.