Kategorier
Golv

Slipa era betonggolv för lång hållbarhet

Genom att slipa betonggolv förlängs hållbarheten, samtidigt som det bidrar till en mer lättstädad yta. Hitta experter för att få hjälp med golvslipning.

Att ha ett hållbart golv som tål det mesta är viktigt, både i hemmiljöer och inom diverse industrier. Betonggolv kan ge en härlig industriell och modern känsla hemma, samtidigt som det är mycket tåligt för både slitage och spill. Att gjuta golv av betong är också vanligt inom industrin, eftersom de tål allt från oljespill till att tunga maskiner körs på det.

En annan fördel med den här typen av golv är att de är lätta att hålla rena. Eftersom ytan är slät och hård finns det inga springor mellan plankor eller liknande som kan samla damm eller smuts. Dock kan även betonggolv behöva lite kärlek emellanåt. Efter många års slitage kan de behöva slipas, för att återfå sin forna glans och funktion.

Slipade betonggolv är praktiskt

Genom att slipa era betonggolv blir de som nya igen, utan att behöva lägga ett helt nytt golv. Slipning gör bland annat att betonggolvet blir glansigare, vilket i sin tur medför att det blir mer hygieniskt och lättare att städa. Det blir också vackrare att se på. Slipning kan utföras på de flesta typer av betonggolv, oavsett om de ligger i en bostad, en lagerlokal eller i en fabrik.

När ett golv slipas får man bort alla eventuella fläckar, små hål och skavanker. Det gör att golvet får en längre hållbarhet och minskar risken för större skador längre fram.