Kategorier
Smed

Jobba som smed i Stockholm

Vet du vad det finns för arbetsvillkor för en smed som jobbar inom sitt yrke i en stad som Stockholm? Är det samma uppgifter över hela landet eller olika?

Ovanstående frågor är det inte helt lätt att hitta bra och konkreta svar på. Undersöker man vilka villkor det finns i jobbannonser kan man se att de flesta blir erbjudna en timlön eller en månadslön. Själv arbetsuppgifterna varierar i takt med vilken sorts smed man är. Arbetar man inom industrin är det den sektorn man kan hitta svar inom när det gäller arbetsvillkor.

Inom industrin kan man välja att arbeta med byggnadssmide och stora, näst intill gigantiska, stålbyggen. Då är man troligtvis mest på ett stålverk och arbetar där arbetstiderna kan variera. Andra inriktningar som förekommer är enklare plåtslageri samt allt som har att göra med verkstad och smide. Är man anställd i ett bolag som riktar in sig på inredning är det mer utsmyckning som gäller.

Att vara smed i Stockholm kan innebära att man sysslar med design

En skicklig smed i Stockholm har olika uppgifter som den behärskar till fullo. Ett område som en smed är synnerligen skicklig inom, är svetsning. Det ingår i utbildningen att man behärskar denna teknik väl. Det förekommer att man får svetsa både större och mindre prylar i både järn och stål när man jobbar som smed. Allt från handräcken och grindar till långa slingrande trappor.

Små saker som tillverkas i stål och järn kan vara en speciell produkt som en privatperson beställt till sitt hem. För den mer konstnärligt lagda smeden kan arbetet utvecklas till att bli ren och skär konst. Vem vet vad som kan komma ur händerna när man står i sin smedja och smider både planer om framtiden och designar sina egna konstformer för att pryda hus och hem.

Mer information för dig kan du hitta på webbsida: smedstockholm.se