Kategorier
Målning

Viktigt att tänka på när du ska anlita en målare i Stockholm

Kommunikation, prisjämförelser och referenser är viktiga saker att tänka på när du anlitar en målare i Stockholm. Se till att framföra alla önskemål i tid.

Det finns vissa saker som är lite extra viktiga att tänka på när det är dags att anlita en målare i Stockholm. Detta är bland annat för att det finns så väldigt många målerifirmor i just Stockholmsområdet, och det är viktigt att sålla agnarna från vetet för att vara säker på att du får ett professionellt utfört arbete.

Först bör du kolla upp målarens referenser och omdömen på nätet. Kombinera gärna detta med att höra av dig till fysiska referenser, det vill säga personer du kan vara helt säker på faktiskt har anlitat den aktuella målarfirman. I vissa fall kan recensioner online tyvärr vara missvisande, åt båda hållen. Från de firmor som verkar intressanta ska du be om ett skriftligt kostnadsförslag där kostnader för material och arbete är noggrant specificerade. Jämför dessa offerter firmorna emellan.

Diskutera garantier, försäkringar och ekonomi innan din målare börjar arbeta

När du har kontakt med målerifirman bör du också fråga om garantier och försäkringar för projektet. Det bör därtill finnas en tydlig tidsplan, som du och målaren ska vara överens om innan arbetet påbörjas. Var alltid öppen med dina förväntningar och önskemål inför projektet, inte minst för att undvika missförstånd.

Du bör se till att diskutera hur ni ska förhålla sig till eventuella tilläggskostnader och utökade önskemål från din sida som kan dyka upp under projektets gång. Det kan vara intressant att veta hur målarens arbetsbelastning ser ut under perioden – skulle hen ha utrymme att utöka uppdraget vid behov? Gå grundligt till väga när du har kontakt med målerifirman inför arbetets start. God kommunikation är mycket viktigt för att samarbetet ska flyta på smidigt.

Hitta din målare här: www.norrortsmaleri.se